MERAK ETTİKLERİNİZ

Neden Dökme Demir?

  • Dökme demir ısıyı uzun süre korur ve eşit dağıtır.
  • Mükemmel yavaş ızgaralar ve yemekler için uygundur.
  • Dökme demir lezzet arayanlar ve profesyoneller için ideal bir çözümdür.
  • %100 geri dönüşümlü malzemeden yapılır ve malzeme tekrar kullanılabilir!

Neden Noral ürünleri bu kadar ağır?

  • Tüm Noral ürünleri yüksek kaliteli dökme demirden imal edilmektedir. Dökme demir doğası gereği ağırdır ve ağırlığın lezzete direk etkisi vardır.
  • Noral ürünleri ısı kaynağından gelen ısıyı direk pişirmeye değil, demir döküm ürünün ısı kaynağından gövdesine alıp dengeli bir şekilde pişirilecek ürüne vermesi açısından ağırlığını özellikle fazla tutmuştur.
  • Düşük sıcaklıklarda yavaş ateşte kaynatma işlemi gıda için daha yoğun bir lezzet verir ve besin değerlerini korur.
  • Ağırlıktan kaynaklanan geç soğuma sebebiyle, uzun süre ısıyı korur ve bunu yemeği servis etmeye hazır olana kadar sıcak tutar.

Ürünlerin çizilmemesi için ne tür aletler kullanmalıyım?

  • Dökümün üzerini cam kapladığımız için her türlü malzemeyi ( metal, tahta v.s) kullanabilirsiniz.

Noral ürünümü nasıl temizlemem gerekir?

  • Her türlü bulaşık teli, tel fırça ya da sünger ile elde yıkama yapabildiğiniz gibi bulaşık makinasında da temizliğini sağlayabilirsiniz. Asla çizilmez, yıpranmaz.

Neden kahverengi lekeler benim tavamın tabanında oluşur?

  • Bu yavaş pişirme sürecinin doğal bir sonucudur. En kahverengi lekeler bile temizlik maddesi ile ovularak temizlenebilir. Bu ürün ovalama işlemi sonunda da ilk günkü gibi parlaklığını koruyacaktır.

Bir Noral markalı ürün satın aldığımda, kullanmadan önce ne yapmam gerekir?

  • İlk defa ürünü kullanmadan önce ılık suda yıkamalısınız. Ürün artık kullanılabilir.

Noral ürünlerinin yapıştırmazlık özellikleri var mı?

  • Noral ürünlerini kullanırken, yüzeyinin iyice ısındığından emin olduktan sonra, herhangibir yağlama işlemi yapılmadan, pişirilen ürün tavanın tabanına yerleştirilir. Pişirme süresi tamamlanıp, ürünün diğer yüzü çevrildiğinde yapışma olmayacaktır.

Ne sıcaklıkta pişirmek gerekir?

  • Önce orta ateşte tavayı kızdırmak gerekir ve ürünü tavaya koyduğunuzda yavaş yavaş ısıyı azaltmalısınız, kaynatmalı pişirmeleri de orta ateşte öneririz. Nedeniyse, dökme demir iyi bir ısı dağılımı sağlar, yüksek sıcaklıklarda pişirmek için değildir. Eğer yüksek sıcaklıklarda pişirmek istiyorsanız, gıdalarda bir termal şoku önlemek için yavaş yavaş sıcaklığını yükseltmek gerekir.